Un 8 martie binecuvântat la Bohotin

Viața parohiei Martie 11, 2016

             Ziua de 8 martie a însemnat pentru copiii din Bohotin un prilej de a face o bucurie, atât pentru mamele lor cât și pentru bătrânii singuri din sat. Încă de sâmbătă, 5 martie, la biserica Sf.Ier. Nicolae Bohotin, copiii, invitați de preotul paroh, Pr. Andrei Iulian, au învățat tainele tehnicii quilling, chiar dacă la un nivel amatorial. Totul s-a întâmplat într-un atelier organizat cu dublu caracter: catehetic, discutând despre rolul femeii creștine, și practic, folosind materialele puse la dispoziție: carton, hârtie colorată, capsatoare cu forme de flori. Frumoase felicitări s-au înfiripat cu talentul micuților și bucuria lor a fost cu atât mai mare când au aflat destinatarii acestora: mamele lor, fiecare putând alege una dintre felicitări pentru ele și apoi 30 de bătrâne singure din sat. Pe 8 martie totul a fost pregătit, și copiii, organizați pe echipe, au mers cu părintele prin sat. Bunicile i-au strâns în brațe și i-au sărutat ca pe nepoții lor, bucuroase că le calcă cineva pragul. Unii dintre copii chiar au spus: ”Parcă ne dădeau lacrimile văzând cât sunt de fericiți! ” Alți copii au propus să mai facem astfel de activități la biserică. Au prins gustul bucuriei de a face ceva împreună, nu în scop egoist, ci împărțind rodul muncii lor cu cei care nu au avut nevoie decât de un cuvânt bun, o mângâiere și cuvintele frumoase: ”Vă urăm un 8 martie binecuvântat! ” Pe lângă felicitări, copiii au împărțit și un sfințișor, donat de Agignoae Dan, proprietar de brutărie din sat. 

             Activitățile parohiale, legate de Ziua Internațională a Femeii, nu s-au oprit la bucurii făcute celor în vârstă. Copiii din grupa pregătitoare de la Școala generală din Bohotin s-au bucurat de rechizite aduse de elevii din clasa a VIII-a, micile cadouri ajutându-i să-și dezvolte veleitățile de mici pictori și desenatori. Bucuria de a dărui și de a primi i-a făcut fericiți pe toți copiii participanți la această activitate, cei de-a VIII-a îmbujorându-se la îmbrățișările mânuțelor care nu știau cum să mai mulțumească!  

            Ambele activități sunt incluse și în portofoliul parohial pentru Concursul ”Biserica și Școala din sufletul meu” organizat de Patriarhia Română în acest an. Activitățile pentru suflet făcute cu atâta dragoste de copii se completează cu lucrări frumoase, pline de talent: compuneri, poezii, povestiri, picturi care așteaptă cuminți să le descopere talentul copiilor în faza următoare a concursului, cea de la Protopopiatul Iași 2.

Mulțumim așadar micilor talente, care au pus atâta suflet pentru a aduce bucurie pe fețele unor bătrâni singuri și au pus în cuvinte meșteșugite dragostea lor față de biserică și școală!